TİRYAKİOĞLU’NDAN 'KUTLU DOĞUM HAFTASI' MESAJI
Tarih: 19.04.2017 - Çarşamba
-GTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET TİRYAKİOĞLU: “PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÖRNEK HAYATI, ÜSTÜN ŞAHSİYETİ VE GÜZEL AHLAKI TÜM İNSANLIĞA ANLAM KAZANDIRMIŞTIR”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, kutlama mesajı yayımladı.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın, insanlığın anlam ve değerini kaybettiği, cahiliyenin tüm manevi değerleri sardığı bir dönemde yeryüzünü şereflendirdiğini kaydeden Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed’in, dünyaya teşriflerinin miladi yıl dönümü olan ‘Kutlu Doğum Haftasını’ idrak etmenin bahtiyarlığını yaşamaktayız. ‘Anmaktan, anlamaya’ şiarıyla kutlanan, ‘Kutlu Doğum Haftası’, yüce Peygamberimizin hayatını, güzel ahlakını müşahede etmek, anlamak ve ona duyulan muhabbetin artmasına vesile olması nedeniyle ayrı bir değer taşımaktadır. Bütün insanlığa kucak açan sevgili Peygamberimiz, doğruluk ve güzel ahlakın en halisane örneklerini kendi yaşantısıyla insanlığa göstermiştir. Günümüz dünyasında yaşanan savaşları, iç karışıkları ve zulümleri göz önüne aldığımızda sevgili Peygamberimizin öğreti ve örnek ahlakının insanlık için ne kadar büyük önem taşıdığını bir kez daha görmekteyiz. Bu nedenle yüreklerimizi aşk ve merhametle dolduran sevgili Peygamberimizin hatırasına ve emanetlerine ümmet olarak hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Farklı renklerin ve kültürlerin yüzyıllardır birlikte yaşama alanı bulduğu, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü bu kadim topraklarda sevgi ve hoşgörünün ebediyete kadar daim kalması için sünneti seniyyeye uygun şekilde birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor. Rabbim, Peygamber Efendimizin sünnetini yaşayan, öğretilerini anlayan ve onun çizdiği ufukta ilerleyen kullardan olmamızı nasip etsin. Bu vesileyle tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, bu haftanın ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. “