ÇANAKKALE BORSA BAŞKANI ÜZEN’DEN GTB’YE ZİYARET
Tarih: 13.07.2021 - Salı
Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, iki borsa arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği olanakları, kent ekonomileri ve hayata kazandırılan projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Üzen’in gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GTB Başkanı Akıncı, borsalar arasındaki ikili iş birliğinin geliştirilmesinin bölge ve şehir ekonomileri adına pozitif katkı sağladığını söyledi.

Konuşmasında, GTB tarafından hayata kazandırılan projeler hakkında da bilgiler veren Akıncı, Antep Fıstığı Lisanslı Depo ile Et Borsası ve Et Hali gibi Türkiye’de örnek teşkil edecek iki büyük projeyi hizmete açtıklarını ifade etti.

GTB tarafından İKA destekleriyle Antep Fıstığının ana vatanı Gaziantep’te Türkiye’nin ilk ve tek Antep Fıstığı Lisanslı Deposunun bölge ekonomisine kazandırıldığını kaydeden Akıncı, Lisanslı deponun 10 bin ton fiziki depolama kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.

Akıncı, açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan Antep Fıstığı Lisanslı Deponun üreticilere, sanayicilere ve tacirlere; sağlıklı, sigortalı ve güvenli bir ortamda ürünlerini muhafaza etme olanağı sağladığını vurguladı.

GTB’nin diğer önemli bir projesi olan Et Borsası ve Et Halinin ’de geçtiğimiz yıl sonlarına doğru inşaat çalışmalarının tamamlanarak hizmet vermeye başladığını anımsatan Akıncı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 32 bin metrekare toplam alan üzerinde inşa edilen Et Borsası ve Et Halinin sektöründe Türkiye’nin en büyük ve en modern kompleks yapıları arasında yer aldığını söyledi.

Akıncı, Et borsasının geleneksel lezzetlerini dünya gastronomi kenti unvanıyla taçlandıran Gaziantep’te tüketilen et kalitesinin artmasına ve et üretiminin modern tesislerde hijyenik şekilde yapılmasına katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Üzen ise GTB’yi hayata kandırdığı projelerden dolayı kutlayarak, Çanakkale ekonomisi ve turizmi hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cesim Arslan, Meclis Kâtip Üyesi Ahmet Karakan, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Balyemez ve Genel Sekreter Özgür Bayram da hazır bulundu.