Etkin ve yenilikçi yöntemlerle üyelerinin rekabet gücünü artırır.
2030 yılına kadar Gaziantep’in tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin cazibe merkezi olmasına öncülük etmek ve kurumsallıkta mükemmelliği yakalamak.
AKINCI, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI
Tarih: 15.07.2022 - Cuma
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu 15 Temmuz Demokrasi Müzesi gezisi ve kortej yürüyüşü ile başladı. Gaziantep kent protokolü ile binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşünün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene; Vali Davut Gül’ün yanı sıra TBMM İdari Amiri Ali Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Abdullah Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğg. Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, ilçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, diğer protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.
İstasyon Meydanından, 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, meydanı dolduran vatandaşların akşam namazını kılması ile sürdürüldü. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması devam etti. Demokrasi mücadelesinin tüm dünya için örnek teşkil ettiği o anlar kısa sinevizyon gösterimiyle bir kez daha gözler önüne serildi.  Öte yandan Ömer Faruk Elmas’ın kum sanatı gösterisi Gazianteplileri büyüledi.
15 Temmuz'un 6. yıl dönümü münasebetiyle anma programına katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete sesleniş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Aziz milleti bugün devlet ve millet hayatımıza yönelik en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıldönümüdür. İstiklal ve istikbal davası için FETÖ ihanet mensubu hainlere aslanlar gibi karşı koyarken şehadete yürüyen 252 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin diyorum. Her şehidimizin hikayesinde ancak imanlı, inançlı, adanmış yüreklerin kavrayabileceği incelikte mesajlar vardır. İnşallah bu mesajlar nesiller boyunca dillerden dile aktarılacak evlatlarımıza rehber olacaktır. Milletimize ve şehitlerimizin yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”
Vali Davut Gül: 15 Temmuz Son Haçlı Seferidir
“Türkiye Aşkına” sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Davut Gül, 15 Temmuz darbesinin son haçlı seferi olduğunu ifade ederek, "Bunun en önemli göstergesi ise, hiçbir Avrupalı devlet o süreçte Türkiye'nin yanında olmadı" dedi.
Vali Gül, FETÖ'nün inkâr ve iftira üzerine kurulmuş bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, ''15 Temmuz son haçlı seferidir. Buna gerçekten gönülden inanıyorum. En önemli göstergesi baktığımızda hiçbir Avrupalı devletin o süreçte yanımızda olmaması. Normalde bir kuşun kanadı kırıldığında, bir hayvanın ayağı çamura battığında yüzlerce açıklama yapan devletlerin hiçbiri yanımızda değildi. Bunu yapanlar, bizlerden birilerini çalanlar, kiminin evladını, kiminin kardeşini, kiminin ise kendisini çalan FETÖ terör örgütü. Bu örgüt yaptıkları eylemleri inkâr ederek yalan söyler. Hiçbir FETÖ mensubunun yaptığı eylemi üstlendiği görülmez. İnkâr ve iftira üstüne kurulmuş bir terör örgütü bu. O gece her şeyi hesapladılar tek bir şeyi hesaplamadılar. Milletimizin ferasetini, Cumhurbaşkanımızın dirayetini hesaplamadılar. Buna karşı 7’den 70’e bir direncin olacağını, karşı koymanın olacağını hesaplamadılar. O gece Allah milletimizin kalbinden korkuyu alıp götürdü. 7’den 70’e herkesin ölüme seve seve gittiğini, gaziliğe ve şehitliğe seve seve gittiğini gördük ve şahit olduk. Bunun neticesinde bu aziz millet bu devletin geleceğini uçurumun kenarından almış oldu. Bundan sonra bize düşen bu bilinçle bu gece olduğu gibi unutmadan, unutturmadan sahip çıkmak, daha çok çalışmak, saflarımızı sıklaştırmak, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek. Askeriyle, polisiyle, siyasetçisiyle, TBMM ile 84 milyon bir ve beraber olduğumuzu bilerek buna sahip çıkarak daha çok çalışarak bunu bilmemiz lazım'' dedi.
Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, iş insanları, kent bürokrasinin önde gelenleri, şehit ve gazi aileleri ve vatandaşların katılım sağladığı etkinlikler kapsamında Osman Öztunç'un dinletisinin ardından sela okunması ve müftülüğün ilahi dinletisiyle anma programı sona erdi.