Etkin ve yenilikçi yöntemlerle üyelerinin rekabet gücünü artırır.
2030 yılına kadar Gaziantep’in tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin cazibe merkezi olmasına öncülük etmek ve kurumsallıkta mükemmelliği yakalamak.
KIBRIS TÜRK GİRŞİMCİ İŞ KADINLARI DERNEĞİNDEN GTB’YE ZİYARET
Tarih: 14.09.2022 - Çarşamba
Kıbrıs Türk Girişimci İş Kadınları Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Kavuklu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Kadın Çalışmaları Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile bir araya geldi.

Kıbrıslı İş Kadınlarını GTB’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Akıncı, ziyarette borsanın faaliyetleri ve hayata kazandırdığı projeler hakkında bilgiler verdi.

GTB’nin kırsal kalkınmaya önemli katkılar sunan, küresel ölçekli vizyon projeleri hizmete açtığını vurgulayan Akıncı, Antep Fıstığı Lisanslı deponun sektöründe bir ilk teşkil ettiğini söyledi.

Gastronomi kenti Gaziantep’te Türkiye’nin en büyük ve en modern Et Borsası ve Et Halini hizmete sunduklarını kaydeden  Akıncı, TÜBİTAK iş birliği ile inşaat çalışmaları ve makine kurulumları tamamlanan Antep Fıstığı Pilot İşleme Tesisinin ise açılışını en kısa süre gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

GİKAD Başkanı İçim Kavuklu ise derneğin sürdürdüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Ziyarette ayrıca KTC ve Türkiye'deki kadın girişimciler arasındaki gerçekleştirilebilecek iş birliği olanakları da değerlendirildi.