Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
GTB’DEN, EFQM MÜKEMMELLİK ATAĞI
Tarih: 04.05.2016 - Çarşamba
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), TOBB akreditasyon sistemindeki başarısının ardından şimdide İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın (İKA) destekleriyle uluslararası yönetim sistemi ‘EFQM Mükemmellik Modelini’ uygulamak için çalışmalara başladı.

GTB, Meclis Üyelerine ve personellerine yönelik ‘ Mükemmelliğe Adım Adım Projesi’ kapsamında iki gün süren ‘ Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme Eğitimleri” düzenledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansının destekleriyle gerçekleştirilen eğitimler, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Eğitmeni Berker Telek tarafından verildi.

GTB Meclis Salonunda düzenlenen eğitimlerin ilki borsa personellerine yönelik yapıldı. Eğitim programının açılış konuşmasını yapan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, dünyada 35 binden fazla kuruluşun EFQM mükemmellik modelini referans aldığını  ifade ederek, “Borsamız, bu yönetim modeliyle yönetimsel ve işlevsel yaklaşımları ile ulaştığı sonuçları kapsamlı, sistematik ve düzenli olarak gözden geçirerek ‘Kurumsal Değerlendirme’ sürecini gerçekleştirmeyi amaçlamakta” dedi.

‘Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme’ eğitimlerinin amacı hakkında açıklamalarda bulunun KALDER Eğitmeni Berker Telek ise, büyüklük ve gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak her kuruluşun başarılı olabilmesi için mutlaka uygun bir yönetim sistemi kurması gerektiğini dile getirdi.

Telek, “Kuruluşların ne kadar iyi yönetildiğini, mükemmellik yolunda nerede olduklarını gösteren ve darboğazlarını saptamalarını sağlayan uygun çözümleri teşvik eden kurumsal değerlendirme sistemlerine ihtiyacı var. GTB’de,  bu eğitimlerle mevcut kalite yönetim sistemini EFQM Mükemmellik Modeline adapte etmeyi hedeflemekte” diye konuştu.

Eğitimlerde ayrıca süreçlerin belirlenmesi konusunda borsa personellerine yönelik ortak gurup çalışmaları da gerçekleştirildi.

MECLİS ÜYELERİNE EFQM ANLATILDI

‘Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme’ programı çerçevesinde GTB Meclis Üyelerine yönelik eğitimler de düzenlendi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Üyelerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, ISO 9000 Süreç Yönetimi, EFQM Modeli ve Süreç Yönetimi hakkında bilgiler verildi.

KALDER Eğitmeni Telek, eğitimler sonunda meclis üyelerinden gelen sorulara cevap verdi.

Erişilebilirlik Ayarları
Sıfırla
👁 Görsel
Yazı Büyüt
Yazı Küçült
Satır Aralığı
Harf Aralığı
Kalın Yazı
Disleksi Font
🎨 Renk
Yüksek Kontrast
Koyu Mod
Açık Mod
Siyah Beyaz
Ters Renk
🎯 Renk Körlüğü
Protanopia
Deuteranopia
Tritanopia
📚 Okuma Araçları
Okuma Rehberi
Okuma Maskesi
Okuma Modu
Bilişsel Mod
🖼 İçerik
Görselleri Gizle
Link Altı Çizili
🖱 Navigasyon
Büyük Cursor
Focus Vurgusu
Hover Vurgula
Animasyonları Durdur
Yukarı Çık
🔊 Sesli Okuma
Sayfayı Oku
Okuma Hızı
İLETİŞİM
Adres:
Mücahitler Mah. 52025 Sk. No: 8/A 27090 Şehitkamil / GAZİANTEP
Telefon:
0 (342) 238 08 39 (pbx)
E-Posta:
gtb@gtb.org.tr
KEP Adresi:
gantepticborsasi@hs01.kep.tr