Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
GTB’DEN SÜREÇ YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ
Tarih: 12.11.2018 - Pazartesi
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) personellerine yönelik, İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) ‘Teknik Destek Projesi’ kapsamında, ‘Süreç Yönetimi’ ve ‘Risk Analizi’ eğitimleri düzenlendi.

TOBB’un 5 yıldızlı A sınıfı akredite borsaları arasında yer alan GTB,  TOBB oda/borsa akreditasyon sistemi çerçevesinde personellerine yönelik düzenlediği eğitim programlarını aralıksız sürdürüyor.

İKA desteğiyle3 gün süren eğitimlerde, Yönetim Sistemleri Eğitmeni ve Danışmanı Banu Yüksel tarafından ‘Süreç Yönetimi ve Risk Analizi’ konularında borsa personellerine bilgiler verildi.

Eğitim toplantılarının açılışında konuşan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, akreditasyon sisteminin yaşayan bir süreç olduğuna işaret ederek bu durumun sürekli yenilenme ve gelişme arz ettiğini ifade etti.

GTB’nin üye memnuniyetini ön planda tutarak her zaman hizmet kalitesini en üst noktalara taşımayı kendine hedef seçtiğini kaydeden Bayram, bu nedenle personellerine yönelik gerçekleştirdikleri eğitimlerin hizmet kalitesinin AB standartlarına taşınması noktasında önem arz ettiğini söyledi.

Eğitimler esnasında öğrenilen metodolojiler ve yapılan uygulamaların, süreçlerin ve risklerin iyileştirilmesine katkı sunacağını dile getiren Yönetim Sistemleri Eğitmeni ve Danışmanı Banu Yüksel ise ‘Süreç Yönetimi ve ISO 31000’e Uyumlu Risk Analizi’ hakkında açıklamalarda bulundu.

GTB meclis salonunda gerçekleştirilen ilk gün eğitimlerinde, süreç yönetimi hakkında bilgiler aktaran  Yüksel, süreç yönetiminin süreçlerin tasarımı, sürdürülmesi ve üye ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması için sürekli değerlendirme, analiz ve geliştirmeleri kapsayan bir çevrim olduğunu kaydetti.

Eğitimin devam eden günlerinde süreç bazlı risk analizi hakkında da bilgiler veren  Yüksel, “Süreç bazlı risk analizinde iki önemli yaklaşım belirlenmiştir Reaktif yaklaşım ve Proaktif yaklaşım. Reaktif yaklaşımda hata oluşur, analiz edilir ve düzeltici faaliyetle takibi yapılır. Günümüzde artık proaktif yaklaşım önem kazanmıştır. Yani Hata oluşmadan olası hata durumları tanımlanır ve olası hata durumları analiz edilerek olası etkileri, önleyici faaliyetler ile takip edilir ”dedi.

Yüksel, İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminde süreç bazlı risk analizleri yapılmasını istendiğini de sözlerine ekledi.

 
DİĞER HABERLER
TWİTTER TAKİP ET