Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
IPARD III Başvuru Çağrısı
Tarih: 05.04.2024 - Cuma

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni olan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD III 2021-2027) kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin, 21 Mart 2024 tarihinde Birinci Başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD III Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenecek yatırımlara dağıtılacak toplam destek bütçesi 66 milyon Avro’dur. Bu bütçe 81 ilde yapılacak yatırımların tamamı için kullanılacaktır. TKDK’ nın desteklediği projeler Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Fonu ile finanse edilmektedir.

Başvurular 5 Nisan 2024 tarihinden itibaren TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi tarafından kabul edilmeye başlanacaktır. Ayrıca detaylı bilgi ve belgelere www.tkdk.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

TKDK yardım masası veya 444 8535 numaralı hattan bilgi alınabilmektedir.