Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
Kamerun İle İşbirliği
Tarih: 09.05.2024 - Perşembe

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği, yurt içi ve yurt dışı üye ağları üzerinden yereli küresele taşımaya, bu kapsamda şehir diplomasisini etkin olarak kullanmaya devam etmektedir. Bu anlamda ülkemizde faaliyet gösteren kamu iştirakli ya da özel firmalar için zaman zaman fırsat pencereleri açılmakta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ,ülkemiz yararına olacağını düşündüğü bağlantıları üyelerine aktararak kamu diplomasisine yerelden destek vermektedir.

Aşağıda ekli dosyalarda merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ilişkilerinin artarak devam ettiği Batı Afrika'ya açılan kapımız olan Kamerun Cumhuriyeti'nin başkenti Yaounde'de bulunan CAMAGRI şirketinin proje tanıtımı ve işbirliği talebi yer almaktadır.

Kamerun bürokrasisinin önemli isimlerinden Hamad KALKABA tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine yapılan sunumda ifade edildiği şekliyle, Kamerun'da mısır ve soya üretimini sağlayacak 20.000 hektarlık bir tarım alanı kurma projesi için Türk firmalarının teknik ve finansal desteği beklenmekte, ayrıca Türkiye'den söz konusu projede kullanılmak üzere ithal edilmesi planlanan gübrelerin bir listesi sunulmaktadır.

Bu doğrultuda gerek kamu iştiraki gerek özel sektörde bu alanda faaliyet gösteren ve yurt dışı yatırım portföylerini geliştirmek isteyen paydaşlara proje hakkında detaylı bilgiler ektedir.

Dosya İndir