GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Özmen tarafından karşılanan heyetle gerçekleştirilen görüşmede, Gaziantep iş dünyası ve finans sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Ziyarette; üretim ve ticaretin finansmanında bankacılık sektörünün üstlendiği rol, işletmelerin finansal ihtiyaçları ile reel sektör ve finans kuruluşları arasındaki iş birliğinin önemi ele alındı.
“BANKACILIK SEKTÖRÜ, ÜRETİM VE TİCARETİN ÖNEMLİ PAYDAŞIDIR”
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ziyarette yaptığı değerlendirmede, bankacılık sektörünün üretimin, ticaretin ve yatırımların sürdürülebilirliği açısından önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.
Finans sektörü ile iş dünyası arasındaki güçlü iletişimin ekonomik gelişmeye katkı sağladığını belirten Akıncı, “Üreten, yatırım yapan ve istihdam sağlayan işletmelerimizin finansmana zamanında ve uygun koşullarda erişebilmesi büyük önem taşıyor. Bankalarımızın reel sektörün ihtiyaçlarını yakından takip etmesi ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmesi, ekonomik faaliyetlerin sağlıklı şekilde sürdürülmesine önemli katkılar sunuyor” dedi.
Akıncı, konuşmasının sonunda Ziraat Bankası Gaziantep Bölge Başkanı Fatih Ay ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, Ay’a yeni görevinde başarılar diledi.