Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
GTB 13 NO’LU MESLEK KOMİTESİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarih: 14.10.2026 - Çarşamba
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) 13 No’lu Meslek Komitesi (Kavrulmuş, Tuzlanmış vb. Şekilde İşlem Görmüş Sert Kabuklu Yemişler ile Bu Meyvelerin Püre ve Ezmelerinin İmalatı – Antep Fıstığı İmalatı) üyeleri, organ seçimlerinin ardından yeni hizmet döneminin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni dönemin çalışma öncelikleri, Antep fıstığı işleme sektöründeki güncel gelişmeler, üretim süreçleri ve üyelerin talep ve beklentileri ele alındı.

 

GTB’de gerçekleştirilen toplantıda, yeni hizmet döneminde yürütülecek faaliyetler ve komitenin çalışma gündemi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Komite üyeleri, Antep fıstığı işleme ve imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin öncelikli ihtiyaçları, üretim süreçlerinde karşılaşılan sorunlar ve sektörün gelişimine yönelik çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu.

Toplantının sektörel değerlendirmeler bölümünde, Antep fıstığı piyasasındaki güncel gelişmeler, hammadde tedariki, fiyat hareketleri ve üretim maliyetlerini etkileyen unsurlar ele alındı. Özellikle Antep fıstığının kavrulması, işlenmesi ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesi süreçlerinde yaşanan gelişmelerin sektör üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Görüşmelerde ayrıca, Antep fıstığı işleme tesislerinin hammadde ihtiyaçları, ürün kalitesi, depolama ve pazarlama koşulları ile iç ve dış piyasalardaki rekabet ortamı üzerinde duruldu. İşletmelerin üretim kapasitesi, verimlilik ve maliyet yönetimi açısından karşılaştıkları sorunlar ile sektörün rekabet gücünü artırmaya yönelik çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, yeni hizmet döneminde sektör temsilcilerinin talep ve beklentilerinin yakından takip edilmesi, Antep fıstığı işleme ve imalat faaliyetlerinde karşılaşılan sorunların ilgili platformlara taşınması ve katma değerli üretimin geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmaların değerlendirilmesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Erişilebilirlik Ayarları
Sıfırla
👁 Görsel
Yazı Büyüt
Yazı Küçült
Satır Aralığı
Harf Aralığı
Kalın Yazı
Disleksi Font
🎨 Renk
Yüksek Kontrast
Koyu Mod
Açık Mod
Siyah Beyaz
Ters Renk
🎯 Renk Körlüğü
Protanopia
Deuteranopia
Tritanopia
📚 Okuma Araçları
Okuma Rehberi
Okuma Maskesi
Okuma Modu
Bilişsel Mod
🖼 İçerik
Görselleri Gizle
Link Altı Çizili
🖱 Navigasyon
Büyük Cursor
Focus Vurgusu
Hover Vurgula
Animasyonları Durdur
Yukarı Çık
🔊 Sesli Okuma
Sayfayı Oku
Okuma Hızı
İLETİŞİM
Adres:
Mücahitler Mah. 52025 Sk. No: 8/A 27090 Şehitkamil / GAZİANTEP
Telefon:
0 (342) 238 08 39 (pbx)
E-Posta:
gtb@gtb.org.tr
KEP Adresi:
gantepticborsasi@hs01.kep.tr