Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
AKINCI: “GAZİANTEP, ÜRETİM VE İHRACAT GÜCÜYLE EKONOMİYE DEĞER KATIYOR”
Tarih: 03.11.2026 - Salı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep’in ekim ayında 1 milyar 24 milyon 400 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. ili olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 2026 yılı ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendirerek, kentin üretim kapasitesi ve güçlü sanayi altyapısıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Gaziantep’in ekim ayında 1 milyar 24 milyon 400 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, ocak-ekim döneminde ise toplam ihracatın 9 milyar 11 milyon 505 bin dolara ulaştığını kaydeden Akıncı, bu başarının şehrin üretim ve ticaret gücünün önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Akıncı, “Küresel ekonomide yaşanan belirsizliklere ve artan üretim maliyetlerine rağmen Gaziantep, üretimden ve ihracattan vazgeçmeyen güçlü bir şehir. Sanayicilerimizin azmi, ihracatçılarımızın gayreti ve çalışanlarımızın emeğiyle Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. ili olmayı sürdürüyoruz” dedi.

Gaziantep’in ihracatında tarım, gıda ve tarıma dayalı sanayinin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Akıncı, “Şehrimizin üretim gücünü korumak ve ihracatımızı daha ileri seviyelere taşımak için katma değerli üretime, markalaşmaya ve yeni pazarlara erişime odaklanmalıyız. Bu başarıda emeği bulunan tüm sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı ve çalışanlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Erişilebilirlik Ayarları
Sıfırla
👁 Görsel
Yazı Büyüt
Yazı Küçült
Satır Aralığı
Harf Aralığı
Kalın Yazı
Disleksi Font
🎨 Renk
Yüksek Kontrast
Koyu Mod
Açık Mod
Siyah Beyaz
Ters Renk
🎯 Renk Körlüğü
Protanopia
Deuteranopia
Tritanopia
📚 Okuma Araçları
Okuma Rehberi
Okuma Maskesi
Okuma Modu
Bilişsel Mod
🖼 İçerik
Görselleri Gizle
Link Altı Çizili
🖱 Navigasyon
Büyük Cursor
Focus Vurgusu
Hover Vurgula
Animasyonları Durdur
Yukarı Çık
🔊 Sesli Okuma
Sayfayı Oku
Okuma Hızı
İLETİŞİM
Adres:
Mücahitler Mah. 52025 Sk. No: 8/A 27090 Şehitkamil / GAZİANTEP
Telefon:
0 (342) 238 08 39 (pbx)
E-Posta:
gtb@gtb.org.tr
KEP Adresi:
gantepticborsasi@hs01.kep.tr